# Forbrukermakt 

Vi kjøpte en Brother fargelaser den 17.1.16, den femte Brother laserskriveren de siste 15 årene.
Etter mindre enn en måned med normalt kontorbruk var den tom for svart toner og ny tonerkassett til kroner 699,- ble innkjøpt. Samtidig la jeg merke til at alle fargekassettene allerede var halvtomme uten at vi hadde skrevet ut særlig mye i farge. Jeg endret innstilling slik at alle utskrifter heretter kun ble svart/hvitt.
Etter ytterligere en måned nektet den å skrive ut. Jeg skulle skrive ut noen brev i svart/hvit og printeren var tom for gul!
Nye fargetonere kostet kroner 999,- per stykke og det er tre stykker i printeren. I løpet av to måneder og 1400 utskrifter har en skriver til kroner 2990,- behov for toner som koster mer enn det koster å kjøpe en ny, dvs printeren er allerede vrak... Snakk om å være "svanemerket".
Brother nektet for at det er noe feil med skriveren og skylder på lave marginer. De nektet å ta den i retur, den ble derfor slaktet med en skrutrekker i Brothers resepsjon.

Ren Nigeriasvindel fra Brothers side!..hold dere langt unna.

Det beste er at Brother har Svanemerket printeren. Svanemerke.no har blitt kontaktet, men printeren oppfyller alle miljøkrav.....


Translate? norwegian -> english